Sansevieria
Visste du att Sansevieria Kirkii 2009 utsågs till årets studentväxt? Sansevieria klarade av den värsta försummelsen och överlevde! Sansevieria kan alltså inte saknas på vår lista över enkla krukväxter i världen och du behöver knappast oroa dig för det. På vintern kan denna krukväxt till och med klara sig upp till 8 veckor utan vatten! Damtunga klarar sig både i ljus och skugga och växer mycket långsamt, så du behöver sällan plantera om den. Det enda Sansevieria inte tål är för mycket vatten.

Monstera eller hålväxt
Hålväxten eller Monstera Deliciosa är en av de mest populära krukväxterna just nu. Och det med goda skäl: Hålväxten har stora, hjärtformade blad som kan bli upp till 45 cm långa! När Monstera blir äldre får den fler skåror och hål. Den här växten är ett riktigt blickfång i din inredning. Dessutom är den lätt att sköta och växer mycket snabbt. Varje nytt skott ger upphov till ett nytt och innan du vet ordet av har du sex nya blad. Den enkla Monstera är en idealisk krukväxt för att starta en urban djungel. Placera plantan på en ljus plats, men inte i direkt solljus.