Beroende på var du bor kommer buxbom du väljer att ha olika växtförhållanden. Vissa sorter är torktoleranta, andra tål torrt och varmt väder bättre. Andra däremot tål inte höga temperaturer eller full sol varje dag. I varmare klimat, plantera buxbomar i halvskugga för att undvika att löven bränns. Eftersom buxbom har ett grunt rotsystem måste de planteras på en säker plats där de inte påverkas av starka vindar.

Det finns många sätt att ta hand om buxbomsbuskar. För det första, övervattna dem inte. De tappar inte löv ofta, men du måste se upp för detta symptom eftersom det betyder att din jord inte ger tillräckligt med näring till växterna. Men om du ser att bladverket blir gult är det dags att vattna din buxbom. Om så inte är fallet kan du använda en speciell buskgödsel och njuta av en vacker, frodig växt.

Om du funderar på att plantera en buxbom i din trädgård, här är några odlingsförhållanden att tänka på. Buxbom kan skadas av kallt väder, särskilt under tidig vår och sen höst. Du kan dock minska frostskadorna genom att förbereda plantan för dessa förhållanden.

Även om beskärning på sensommaren kan utlösa en höstbränna, bör den undvikas eftersom nyväxt snabbt täcker skadan. En torr period på vintern minskar skyddet som vinterkompost ger växten, så det är viktigt att undvika detta. 

Klippning

Buxbomsbuskar kräver årlig beskärning. Döda grenar och annat växtskräp skärs bort. Du kan använda handsax eller sax för denna uppgift. Beroende på buskens storlek och form kan buxbombeskärning göras på vår, sommar eller höst.